Önkormányzati intézkedések a koronavírus-járvány idejére

10968deb-c681-4360-8ff8-81b368620870

koronavirus

Kispesten is megalakult és megkezdte munkáját a helyi operatív törzs, amely konkrét intézkedéseket hozott, valamint ajánlásokat fogalmazott meg a koronavírus-járvány idejére. A kispesti operatív törzset Vinczek György alpolgármester vezeti.

A koronavírus elleni védekezés már hetekkel ezelőtt megkezdődött, amikor is az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények bölcsődék, óvodák, iskolai konyhák megkapták a megelőzéshez szükséges fertőtlenítő szereket és szájmaszkokat. Ezen kívül a Polgármesteri Hivatal munkatársai is, akik napi ügyfélfogadási munkát végeznek, szájmaszkot és kézfertőtlenítőt kaptak.

A járvány előre haladtával, a megbetegedések számának növekedésével egy időben újabb intézkedéseket, intézetlátogatási szabályokat vezettek be a Kispesti Egészségügyi Intézetben, ahol automata kézfertőtlenítőket helyeztek ki több helyen.

A napokban felállított kispesti operatív törzs első intézkedései között szerepelt, hogy a Kispesti Uszoda vizének klórtartalmát megnövelték, illetve kézfertőtlenítőket helyeztek ki az intézményben.

Az önkormányzat által szervezett nyári diákcsere- és testvérvárosi programot szervezését május 15-ig felfüggesztették.

A koronavírusról és a fertőzés megelőzéséről részletes tájékoztatóanyagokat tettek ki az önkormányzat honlapjára, kispest.hura és a város FC-oldalára, a Kispest Városra.

Visszavonásig elmaradnak az önkormányzat nyilvános rendezvényei, sporteseményei, így a nemzeti ünnepen, március 15-én való megemlékezés is.

Papíralapú lakossági tájékoztató, füzet készül, amelyet minden kispesti háztartásokba, szociális, oktatási, nevelési intézményekbe eljuttat majd az önkormányzat.

A kispesti piacokon, Wekerle és Kossuth tér, kifüggesztették az önkormányzat tájékoztatóját a járványról és a megelőzésről.

Magánrendezvények, esküvők után fertőtlenítő takarítást rendeltek el a Polgármesteri Hivatalban.

Korlátozást rendeltek el az időseket ellátó kerületi intézményekben (nyugdíjasház, nappali ellátást végzők), illetve felkészültek a folyamatos fertőtlenítésre.

Mindezeken kívül a civileknek is azt ajánlják, hogy ne tartsanak nagyobb létszámú rendezvényeket, kerüljék a tömeget és mellőzzék a kézfogást!

A kerületi operatív törzs munkájáról és intézkedéséről folyamatosan tájékoztatást adunk!

Bővebb információk:
További tájékoztarás a koronavírusról
A Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosának felhívása
https://koronavirus.gov.hu/